Uitreiking cheques door Boeken Steunen Mensen

Op woensdag 17 februari 2016 werden aan de twee hoofddoelen van de Boekenbeurs 2016 de cheques overhandigd.

In Hotel Wilhelmina in Venlo organiseerde het bestuur van de stichting Boeken Steunen Mensen (sBSM) de evaluatie bijeenkomst van de Boekenbeurs 2016. Naast het bestuur, vrijwilligers en selecteurs, waren er van onze Rotaryclub er minstens 9 leden aanwezig. Na een korte inleiding door de voorzitter van de stichting Boeken Steunen Mensen, werden de resultaten van de beurs 2016 gepresenteerd. De beurs 2016 was een ongekende topper. Het resultaat van €71.500.- is een hoogtepunt te noemen in de 30-jarige geschiedenis van de sBSM.  Deze opbrengst is € 8000.- meer dan in 2015. In de afgelopen 15 jaar is de opbrengst van de beurs verdubbeld.

Daarnaast is er met andere activiteiten door het jaar, zoals bijvoorbeeld bij de Ouverture in Venlo, en ook door de verkoop van on oud papier, nog eens ruim € 15.000.- opgehaald. Ook werd ingegaan op opvallende zaken rond de beurs. Top-rubrieken waren de muziek en platen afdeling, en de specialiteiten met een forse meeropbrengst. Ook de afdeling Jeugd was succesvol.

Na de evaluatie van de beurs kregen de vertegenwoordigers van de twee hoofddoelen van de beurs 2016, de Children's Dreams for Africa in GuinĂ©e project Vincentius) en van de Hari Sankar Foundation in India (project van onze Rotaryclub) beide een cheque van €18.000.-
Al met al een goede bijeenkomst waarbij de aanwezigheid en inzet van de Rotary door de andere aanwezigen zeer gewaardeerd werd.