Rotary doneert ruim twee mille aan Toon Hermanshuis Venlo.

De voorzitter van de PR Commissie Rotary Venlo Maas en Peel was te gast bij Ger Spee, directeur van het Toon Hermanshuis.
Als Rotary Venlo Maas en Peel hebben we eraan bijgedragen dat ...

Als Rotary Venlo Maas en Peel hebben we eraan bijgedragen dat personeel en vrijwilligers van het Toon Hermanshuis in Venlo in 2016 een gift ontvingen waarmee een hoognodige soft en hardware achterstand kon worden opgelost. Nu zijn de pc's ge-update en is er een nieuw pakket door ITSN geĂ¯nstalleerd. Adobe, pdf's logboeken etc. liepen vast en dat maakte het werken en de administratie ervan steeds lastiger. RenĂ© Willemsen van ITSN heeft naast de Rotary, ook het aantal installatie en implementatie-uren zo laag mogelijk gehouden.

Het Toon Hermanshuis is een laagdrempelig kanker inloophuis met een 9-5 dagbesteding overdag. Voor vragen, contact met lotgenoten, adviezen etc. kan men er iedere dag zonder verwijzing van een arts terecht. Zorg is geen probleem, er zijn 45 vrijwillige gastvrouwen of heren, maar financieel is het een enorme uitdaging.
De IPSO (Een overkoepelend orgaan voor inloophuizen) heeft ze allemaal drie dagen opgeleid in empathie, luisteren, omgaan met mensen. De beloning voor de vrijwilligers bestaat uit dankbaarheid en voldoening. Vrijwilligers bestaan veelal uit familieleden van en ex-gebruikers van het inloophuis. Activiteiten zijn heel divers; van gesprekken voeren tot yoga en knutselen. Op de woensdagochtend is lotgenotenbijeenkomst.

Ger Spee is bevlogen en zou willen dat we meer attenderen op het Toon Hermanshuis. Hij wil graag dat ze meer integreren met zorgteams en de palliatieve zorg. Meer kruisbestuiving en samenwerking staat hoog op zijn verlanglijst. Een mooi voorbeeld is de actie Cops for cancer die heel 2016 geld hebben ingezamelt en dat dus nog steeds doen. In augustus zijn de agenten,  om geld in te zamelen, naar de Mont Ventoux gefietst.Ger is zelf in 8 dagen mee naar deze berg gefietst om te laten zien dat hij geheel achter het beleid staat.