Rotaryclub Venlo Maas en Peel ondersteunt Jeugdsportfonds

Om een goede gezondheid te behouden is het gewenst tenminste vijf dagen per week 30 minuten matig intensieve lichaamsbeweging te hebben. Dat kan fietsen of wandelen zijn, maar huishoudelijke klusjes en traplopen tellen net zo goed mee. Voor kinderen geldt zelfs dat zij 60 minuten per dag matig intensief moeten bewegen voor een gezonde leefstijl. En hoewel de meeste kinderen van nature veel bewegen, neemt de bewegingsarmoede onder het jongste deel van de bevolking toe. De (negatieve) gevolgen zijn groot en zeker niet te onderschatten: steeds minder kinderen zijn lid van een sportvereniging, meer kinderen krijgen te maken met overgewicht en het aantal diabetespatiƫntjes blijft stijgen.

Een ontwikkeling waar Rotaryclub Venlo Maas en Peel graag iets tegen doet. Want naast het feit dat sporten heel gezond is, is het ook een heel belangrijk onderdeel van de sociale ontwikkeling en weerbaarheid van onze jeugd. En sporten is natuurlijk ook heel erg leuk om te doen.

Maar wat als je wel wilt sporten, maar de contributie niet kan betalen? Dan is er het Jeugdsportfonds. Het Jeugdsportfonds is een fonds dat kinderen laat sporten, voor wie dat anders financieel niet haalbaar is. Kinderen tussen de 4 en 21 jaar, wiens ouders of verzorgers de contributie niet kunnen betalen kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage vanuit het Jeugdsportfonds. Deze bijdrage is maximaal € 225,- per kind per jaar en wordt gebruikt om de contributie en benodigde sportattributen te betalen. De bijdrage wordt direct overgemaakt naar de sportvereniging en de sportwinkel. De aanvraag voor de bijdrage wordt gedaan door de intermediair (tussenpersoon) die werkt in de omgeving van het kind. Dit kan bijvoorbeeld een medewerker Stichting Leergeld zijn, een medewerker van Bureau Jeugdzorg, een docent op school, MEE of een van de andere intermediairs van het Jeugdsportfonds.

Rotaryclub Venlo Maas en Peel staat helemaal achter deze gedachte en heeft om deze reden een donatie van € 2.500 gedaan aan Jeugdsportfonds Limburg. Hiermee kunnen weer veel kinderen gaan sporten voor wie dit anders niet mogelijk zou zijn.

Voor meer informatie kijk op www.jeugdsportfonds.nl.