30ste Boekenbeurs met de hoogste opbrengst ooit!

Van vrijdag 8 t/m zondag 10 januari 2016 was de 30e editie van de jaarlijkse boekenbeurs in het Blaricum college te Blerick. Dit jaar heeft de beurs een record gebroken: een omzet van € 71.500.-

De boekenbeurs wordt jaarlijks georganiseerd door de stichting Boeken Steunen Mensen (st BSM), een initiatief van de Rotary Venlo Maas en Peel en de Vincentius Vereniging. In 30 jaar is deze boekenbeurs uitgegroeid tot een boven regionaal bekende beurs waar boekenliefhebbers uit heel Nederland graag komen rondneuzen in de duizenden boeken. Ook de muziekafdeling, met veel klassieke en populaire muziek op Lp’s, singletjes en ook Cd’s, heeft een topjaar gedraaid. Mede dankzij de vele vrijwilligers die het hele jaar de beurs voorbereiden met het vakkundig keuren, selecteren en rubriceren van de boeken en platen is deze beurs zo’n groot succes. Het Blaricum college stelt belangeloos hun prachtige schoolgebouw voor de beurs ter beschikking. De leden van Rotary Venlo Maas en Peel verzorgen het logistieke deel en zijn ook actief bij de verkoop op de beurs dagen. Duizenden boeken en platen worden door de Rotary met vrachtwagens aangevoerd en samen met de vrijwilligers selecteurs en de leden van de Vincentius vereniging wordt de beurs ingericht.

Ieder jaar heeft de boekenbeurs twee hoofddoelen, en daarnaast een aantal klein goede doelen waaraan de opbrengst van de beurs wordt besteed. Dit jaar waren de hoofddoelen de Children's Dreams for Africa in GuinĂ©e project Vincentius) en van de Hari Sankar Foundation in India (project van onze Rotaryclub).
Degenen die twijfelen aan de toekomst van het papieren boek en de langspeelplaat moet in 2017 van 6 t/m 8 januari zeker eens een bezoek aan de boekenbeurs brengen. Verassend!

www.boekensteunenmensen.nl