Boeken van mensen voor mensen.

De Stichting Boeken Steunen Mensen is een samenwerking tussen Rotary Venlo ,Maas en Peel en de Vincentius stichting, die elk jaar , begin januari in het Blariacum College , een boeken en platen beurs organiseert .

Dit jaar werd de beurs voor de 31e keer georganiseerd met weer een voortreffelijke opbrengst van Euro 65.000,=.
Door het jaar heen worden boeken en platen geschonken aan de stichting en zijn ongeveer 45 vrijwilligers actief in de logistiek en de selectie.  Iedere dinsdag en donderdag ochtend zijn ze bezig om de nieuwe boeken en platen beurs weer te voorzien van hoge kwaliteit boeken en platen .
Gedurende het weekeinde van de beurs zijn ongeveer 200 vrijwilligers actief met de opbouw van de beurs , de verkoop en weer opruimen.
In de 31 jaar dat de beurs gehouden wordt, is 1.1 miljoen euro naar projecten voor kansarme kinderen gegaan met name in de 3e wereld .

De opbrengst van de boeken en platen beurs van 2017 gaat naar 3 projecten t.w.
-Co foundation Ghana
-Stichting Lalibela in Ethiopiƫ
-Kans voor Gambia
Elk project mocht Euro 20.000,- in ontvangst nemen .

De beurs voorbereiding van 2018 is weer in volle gang.

Voor inleveradressen kijk op www.boekensteunenmensen.nl/inleveren